Skip to main content

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 208

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 292

Nieuwe WhatsApp functie laat foto’s en video’s verdwijnen

| Dennis Dallau |

WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd genaamd ‘eenmalige weergave’. Hiermee kun je jouw verzonden foto’s en video’s, na één keer bekeken te zijn door de ontvanger, automatisch laten verdwijnen.

WhatsApp foto’s en video’s laten verdwijnen

De nieuwe functie moet WhatsApp gebruikers meer controle geven over hun privacy. Facebook, het moederbedrijf achter WhatsApp, schrijft op haar website: “Hoewel foto’s en video’s op onze telefoons een belangrijk deel van ons leven zijn, hoeft niet alles wat we delen permanent opgeslagen te worden.”

Let echter wel op want er bestaat een slim ‘achterdeurtje’. Hoewel gedeelde foto’s en video’s niet worden opgeslagen in de fotogalerij op de telefoon van de ontvanger, kan de ontvanger wel een screenshot maken zodra hij jouw foto of video bekijkt. Hier krijg jij als verzender geen bericht van. WhatsApp raadt zodoende ook om alsnog voorzichtig te zijn met het delen van gevoelige foto’s en video’s.

Een foto of video met ‘eenmalige weergave’ moet binnen veertien dagen worden geopend, anders worden deze automatisch verwijderd.

Dennis Dallau

ChatSales
Dennis is al ruim 15 jaar zeer actief met het ontwikkelen van websites, webshops en plugins. Dennis heeft een grote voorliefde voor digitalisering en home automation, maar in het bijzonder voor zijn geweldige dochter June.

Geef een reactie

WhatsApp chat

Hieronder zie je de mensen welke jou graag te woord staan dus kijk wie er online is, klik erop en start een WhatsApp gesprek.