Skip to main content

Nieuwe WhatsApp functie laat foto’s en video’s verdwijnen

[cs_w] heeft een nieuwe functie toegevoegd genaamd ‘eenmalige weergave’. Hiermee kun je jouw verzonden foto’s en video’s, na één keer bekeken te zijn door de ontvanger, automatisch laten verdwijnen.

[cs_w] foto’s en video’s laten verdwijnen

De nieuwe functie moet [cs_w] gebruikers meer controle geven over hun privacy. Facebook, het moederbedrijf achter [cs_w], schrijft op haar website: “Hoewel foto’s en video’s op onze telefoons een belangrijk deel van ons leven zijn, hoeft niet alles wat we delen permanent opgeslagen te worden.”

Let echter wel op want er bestaat een slim ‘achterdeurtje’. Hoewel gedeelde foto’s en video’s niet worden opgeslagen in de fotogalerij op de telefoon van de ontvanger, kan de ontvanger wel een screenshot maken zodra hij jouw foto of video bekijkt. Hier krijg jij als verzender geen bericht van. [cs_w] raadt zodoende ook om alsnog voorzichtig te zijn met het delen van gevoelige foto’s en video’s.

Een foto of video met ‘eenmalige weergave’ moet binnen veertien dagen worden geopend, anders worden deze automatisch verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *