Skip to main content

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 208

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 292

Betalingen versturen in India met WhatsApp

| Dennis Dallau |

Vanaf vandaag kunnen nog meer inwoners van India geld versturen via WhatsApp. Geld overmaken via deze veilige betaalervaring is net zo eenvoudig als het verzenden van een bericht.

WhatsApp ontwikkelde deze betalingsfunctie in samenwerking met de National Payments Corporation of India (NPCI) met gebruik van Unified Payment Interface (UPI). Het is een realtime betalingssysteem, voor het eerst dus geïntroduceerd in India, die transacties mogelijk maakt bij meer dan 140 banken.

Betalen met WhatsApp (WhatsApp Pay)

Om betalingen mogelijk te maken stuurt WhatsApp instructies naar banken die via Unified Payment Interface (UPI) de geldoverdracht van de bankrekening van de zender naar die van de ontvanger opstarten. WhatsApp werkt momenteel samen met 4 belangrijke banken in India: ICICI Bank, HDFC Bank, State Bank of India en Axis Bank.

Wanneer WhatsApp Pay naar Nederland komt is nog niet bekend.

Dennis Dallau

ChatSales
Dennis is al ruim 15 jaar zeer actief met het ontwikkelen van websites, webshops en plugins. Dennis heeft een grote voorliefde voor digitalisering en home automation, maar in het bijzonder voor zijn geweldige dochter June.

Geef een reactie

WhatsApp chat

Hieronder zie je de mensen welke jou graag te woord staan dus kijk wie er online is, klik erop en start een WhatsApp gesprek.