Skip to main content

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 208

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 292

Koppel je Facebook bedrijfspagina aan je WhatsApp Business account

| Dennis Dallau |

Of je nou fan van Facebook bent of juist fel tegenstander, je hebt vast en zeker voor je bedrijf een Facebook bedrijfspagina aangemaakt. Wat je waarschijnlijk nog niet hebt gedaan is deze Facebook bedrijfspagina gekoppeld aan je WhatsApp Business account.

Facebook is het grootste social media bedrijf wat er bestaat. Ze zijn immers eigenaar van Facebook, Instagram en WhatsApp en hebben de laatste tijd grote stappen gemaakt om deze 3 social media giganten te integreren. Je Facebook account koppelen aan je Instagram account was al langere tijd mogelijk en daar is nu een mogelijke koppeling met je WhatsApp Business account bijgekomen.

Koppel Facebook aan WhatsApp Business

Volg deze stappen om je Facebook bedrijfspagina aan je WhatsApp Business account te koppelen.

  1. Open Facebook > Ga naar je bedrijfspagina
  2. Ga naar instellingen > Klik ‘WhatsApp‘
  3. Vul je landcode en je WhatsApp Business accountnummer in
  4. Klik ‘Code verzenden’
  5. Open de WhatsApp Business app voor de code
  6. Vul de code in op Facebook > Klik ‘Bevestigen’

Nadat de koppeling tussen je Facebook bedrijfspagina en je WhatsApp Business account is gemaakt kun je je Facebook bedrijfsprofiel automatisch door WhatsApp Business laten overnemen en synchroniseren. Daarnaast biedt Facebook je nog een aantal extra instellingen om de koppeling met WhatsApp Business ook op je Facebook bedrijfspagina zichtbaar te maken.

Aangezien Facebook druk bezig is om WhatsApp Business en WhatsApp Pay met nieuwe functionaliteiten uit te breiden is het aan te raden om deze koppeling te maken. Het zou zomaar kunnen zijn dat deze synchronisatie ook voor de toekomstige WhatsApp Business stopfunctionaliteit zal gelden.

Dennis Dallau

ChatSales
Dennis is al ruim 15 jaar zeer actief met het ontwikkelen van websites, webshops en plugins. Dennis heeft een grote voorliefde voor digitalisering en home automation, maar in het bijzonder voor zijn geweldige dochter June.

Geef een reactie

WhatsApp chat

Hieronder zie je de mensen welke jou graag te woord staan dus kijk wie er online is, klik erop en start een WhatsApp gesprek.