Skip to main content

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 208

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 292

Telefoon- en videogesprekken via de desktop app van WhatsApp

| Dennis Dallau |

Een nieuwe functie voor de WhatsApp desktop versie, het kunnen voeren van telefoon- en videogesprekken, zou concurrerende videochatdiensten zoals Skype en Zoom wel eens pijn kunnen gaan doen.

De mobiele app van WhatsApp voor Android en iOS ondersteunt videogesprekken tot 8 deelnemers. Dit aantal werd eerder dit jaar verhoogd van slechts 4 deelnemers als reactie op een enorme toename van de vraag naar videobellen als gevolg van de Coronacrisis.

Een toename van het werken op afstand over de hele wereld heeft er ook voor gezorgd dat gebruikers massaal Zoom en andere videochatdiensten op desktops zijn gaan gebruiken. Voor WhatsApp, met meer dan 2 miljard actieve gebruikers, noodzaak om hierin versneld de concurrentiestrijd aan te gaan.

Aantal gebruikers videobellen WhatsApp desktop

De nieuwe WhatsApp desktopfunctie is momenteel in ontwikkeling. Naar verwachting zal deze ergens de komende weken worden uitgerold. Het is nog onduidelijk hoeveel deelnemers de nieuwe functie ondersteunt. Zoom biedt standaard tot 100 deelnemers aan elke virtuele vergadering en biedt tot 1000 mensen via de add-on voor grote vergaderingen. Skype heeft onlangs het aantal mensen dat gelijktijdig aan een groepsvideogesprek kan deelnemen, verdubbeld tot 50.

WhatsApp geeft geen commentaar op niet uitgebrachte updates of andere functies waarvan wordt gezegd dat ze in ontwikkeling zijn.

Dennis Dallau

ChatSales
Dennis is al ruim 15 jaar zeer actief met het ontwikkelen van websites, webshops en plugins. Dennis heeft een grote voorliefde voor digitalisering en home automation, maar in het bijzonder voor zijn geweldige dochter June.

Geef een reactie

WhatsApp chat

Hieronder zie je de mensen welke jou graag te woord staan dus kijk wie er online is, klik erop en start een WhatsApp gesprek.