Skip to main content

Telefoon- en videogesprekken via de desktop app van WhatsApp

Een nieuwe functie voor de [cs_w] desktop versie, het kunnen voeren van telefoon- en videogesprekken, zou concurrerende videochatdiensten zoals Skype en Zoom wel eens pijn kunnen gaan doen.

De mobiele app van [cs_w] voor Android en iOS ondersteunt videogesprekken tot 8 deelnemers. Dit aantal werd eerder dit jaar verhoogd van slechts 4 deelnemers als reactie op een enorme toename van de vraag naar videobellen als gevolg van de Coronacrisis.

Een toename van het werken op afstand over de hele wereld heeft er ook voor gezorgd dat gebruikers massaal Zoom en andere videochatdiensten op desktops zijn gaan gebruiken. Voor [cs_w], met meer dan 2 miljard actieve gebruikers, noodzaak om hierin versneld de concurrentiestrijd aan te gaan.

Aantal gebruikers videobellen [cs_w] desktop

De nieuwe [cs_w] desktopfunctie is momenteel in ontwikkeling. Naar verwachting zal deze ergens de komende weken worden uitgerold. Het is nog onduidelijk hoeveel deelnemers de nieuwe functie ondersteunt. Zoom biedt standaard tot 100 deelnemers aan elke virtuele vergadering en biedt tot 1000 mensen via de add-on voor grote vergaderingen. Skype heeft onlangs het aantal mensen dat gelijktijdig aan een groepsvideogesprek kan deelnemen, verdubbeld tot 50.

[cs_w] geeft geen commentaar op niet uitgebrachte updates of andere functies waarvan wordt gezegd dat ze in ontwikkeling zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *