Skip to main content

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 208

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 292

Zo kun je binnenkort geld ontvangen en betalen via WhatsApp

| Dennis Dallau |

WhatsApp heeft na een succesvolle testperiode in India besloten om WhatsApp Pay eindelijk officieel te lanceren. De betalingsfunctie in WhatsApp wordt momenteel uitgerold voor alle gebruikers in India.

WhatsApp ontwikkelde deze betalingsfunctie in samenwerking met de National Payments Corporation of India (NPCI) met gebruik van Unified Payment Interface (UPI). Het is een realtime betalingssysteem, voor het eerst dus geïntroduceerd in India, die transacties mogelijk maakt bij meer dan 140 banken. Je WhatsApp accountnummer moet wel hetzelfde nummer zijn dat ook aan je bankrekening is gekoppeld.

WhatsApp Pay instellen op je telefoon

WhatsApp Pay maakt peer-to-peer digitale betalingen mogelijk via WhatsApp. Volg deze stappen om WhatsApp Pay in te stellen op je telefoon.

 1. Open WhatsApp > Ga naar instellingen > Klik ‘Betalingen’
 2. Klik ‘Betaalmethode toevoegen’ en kies je bank
 3. Verifieer je telefoonnummer via sms
 4. Wacht tot het verificatieproces is voltooid
 5. Als je klaar bent worden je bankgegevens onder ‘Betaalmethodes’ toegevoegd

Geld betalen via WhatsApp Pay

Met WhatsApp Pay kun je geld sturen naar WhatsApp contacten en naar mensen die niet bij WhatsApp Pay geregistreerd zijn. Volg deze stappen om geld via WhatsApp Pay te versturen.

 1. Open de WhatsApp chat > Klik het ‘Bijlage icoontje’
 2. Klik ‘Betalingen’ en kies het gewenste bedrag
 3. Vul je UPI-pincode in om de betaling te voltooien

Geld ontvangen via WhatsApp Pay

Je kunt ook een betaalverzoek sturen naar WhatsApp contacten en naar mensen die niet bij WhatsApp Pay geregistreerd zijn. Volg deze stappen om geld via WhatsApp Pay te ontvangen.

 1. Open de WhatsApp chat > Klik het ‘Bijlage icoontje’
 2. Klik ‘Betalingen’ en kies het gewenste bedrag
 3. Vul je UPI-pincode in om de betaling te voltooien

Een betaling verrichten of een betaling ontvangen via WhatsApp Pay gaat dus eigenlijk op dezelfde eenvoudige manier. Het is nu afwachten wanneer WhatsApp Pay naar Nederland komt.

Dennis Dallau

ChatSales
Dennis is al ruim 15 jaar zeer actief met het ontwikkelen van websites, webshops en plugins. Dennis heeft een grote voorliefde voor digitalisering en home automation, maar in het bijzonder voor zijn geweldige dochter June.

Geef een reactie

WhatsApp chat

Hieronder zie je de mensen welke jou graag te woord staan dus kijk wie er online is, klik erop en start een WhatsApp gesprek.