Skip to main content

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 208

Warning: Undefined variable $output in /data/sites/web/yorlinqnl/www/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(581) : eval()'d code on line 292

Brazilië gaat toch akkoord met WhatsApp Pay

| Dennis Dallau |

De Braziliaanse centrale bank staat vanaf heden toe dat WhatsApp gebruikers elkaar geld sturen via WhatsApp Pay met creditcards van Visa en Mastercard. Dat terwijl de bank maandenlang WhatsApp Pay probeerde tegen te houden uit angst voor oneerlijke concurrentie.

Betalen met Visa of MasterCard via WhatsApp Pay

WhatsApp probeert al sinds juni vorig jaar WhatsApp Pay in Brazilië van de grond te krijgen, maar tot nu werkte de Braziliaanse centrale bank tegen omdat WhatsApp Pay oneerlijke concurrentie zou zijn voor bestaande betaaldiensten. WhatsApp Pay zou er zodoende niet in geslaagd zijn om de nodige vergunningen in Brazilië te krijgen. Brazilië is met zo’n 120 miljoen WhatsApp gebruikers na India de grootste markt voor WhatsApp wereldwijd.

WhatsApp Pay komt in Brazilië alleen beschikbaar voor onderlinge betalingen tussen personen, dus niet voor bedrijven. Visa en Mastercard verwerken daarbij de betalingen. Daarvoor hebben die bedrijven ook nieuwe vergunningen moeten aanvragen. Facebook probeert om ook toestemming te krijgen om zakelijke betalingen te verwerken, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt.

In Nederland betalen via WhatsApp Pay

Het is de bedoeling dat WhatsApp Pay moet op termijn wereldwijd, dus ook in Nederland, wordt uitgerold. WhatsApp Pay wordt al sinds 2018 getest in India en sinds november vorig jaar heeft WhatsApp formeel toestemming om betalingen te verwerken met UPI, de belangrijkste digitale betaaldienst van India. Het aantal WhatsApp Pay gebruikers is echter beperkt. Slechts 20 miljoen van de in totaal 400 miljoen WhatsApp gebruikers in India mag WhatsApp Pay momenteel gebruiken.

Dennis Dallau

ChatSales
Dennis is al ruim 15 jaar zeer actief met het ontwikkelen van websites, webshops en plugins. Dennis heeft een grote voorliefde voor digitalisering en home automation, maar in het bijzonder voor zijn geweldige dochter June.

Geef een reactie

WhatsApp chat

Hieronder zie je de mensen welke jou graag te woord staan dus kijk wie er online is, klik erop en start een WhatsApp gesprek.