Skip to main content

Brazilië gaat toch akkoord met WhatsApp Pay

De Braziliaanse centrale bank staat vanaf heden toe dat [cs_w] gebruikers elkaar geld sturen via [cs_wp] met creditcards van Visa en Mastercard. Dat terwijl de bank maandenlang [cs_wp] probeerde tegen te houden uit angst voor oneerlijke concurrentie.

Betalen met Visa of MasterCard via [cs_wp]

[cs_w] probeert al sinds juni vorig jaar [cs_wp] in Brazilië van de grond te krijgen, maar tot nu werkte de Braziliaanse centrale bank tegen omdat [cs_wp] oneerlijke concurrentie zou zijn voor bestaande betaaldiensten. [cs_wp] zou er zodoende niet in geslaagd zijn om de nodige vergunningen in Brazilië te krijgen. Brazilië is met zo’n 120 miljoen [cs_w] gebruikers na India de grootste markt voor [cs_w] wereldwijd.

[cs_wp] komt in Brazilië alleen beschikbaar voor onderlinge betalingen tussen personen, dus niet voor bedrijven. Visa en Mastercard verwerken daarbij de betalingen. Daarvoor hebben die bedrijven ook nieuwe vergunningen moeten aanvragen. Facebook probeert om ook toestemming te krijgen om zakelijke betalingen te verwerken, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt.

In Nederland betalen via [cs_wp]

Het is de bedoeling dat [cs_wp] moet op termijn wereldwijd, dus ook in Nederland, wordt uitgerold. [cs_wp] wordt al sinds 2018 getest in India en sinds november vorig jaar heeft [cs_w] formeel toestemming om betalingen te verwerken met UPI, de belangrijkste digitale betaaldienst van India. Het aantal [cs_wp] gebruikers is echter beperkt. Slechts 20 miljoen van de in totaal 400 miljoen [cs_w] gebruikers in India mag [cs_wp] momenteel gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *